Steppe

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Steppe
Label(s):Rumoer
Label code:01
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:22.01.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter, pop
Taal:Engels

Track-info

1.Today
2.My dark companion (Ft. Mauro)
3.Delight
4.Everyone keeps calling your name
5.Come out
6.Marvellous
7.Pretty things
8.Believer
9.Heaven
10.Some days
11.Light sleeper
12.No other lover
13.Tell me

Perscommentaren

(...) "samen met haar muzikale partner Patrick Steenaerts maakt ze nachtelijke, veelal ingetogen popmuziek die meermaals het beste van Sheryl Crow en The Cardigans in herinnering brengt." (...) "ook het sensuele "Delight" -waar haar stem mooi kleurt tegen een achtergrond van tuba, clavinet, en orgel- getuigt van discrete klasse. Naast de kwaliteit van de songs vormt precies dat contrast de grooste troef van dit debuut: hoewel de songs vol met onverwachtte geluidjes zitten, en er naar een evenwicht wordt gezocht tussen oud en modern, staat dat de toegankelijkheid van het materiaal niet in de weg. Een aanwinst, kortom, deze Steppe." (***)
Bart Steenhaut, De Morgen (19.01.2010)

"Lies Steppe wentelt zich graag in de schaduwen van de romantische liefde. Die indruk krijg je op Steppe, de bitterzoete popplaat van de Klara-presentatrice. Ze heeft een aangename, licht zwoele stem met de sensualiteit van een Eva De Roovere, de jazzy kleuren van een Norah Jones en de arty flair van een Charlotte Gainsbourg. Steppes weemoedige liedjes klinken doorgaans nogal rusteloos: ze kiest voor gezellige huiskamerpop met bescheiden kunstzinnige arrangementen" (...) "Behalve romantische walsjes en folky kampvuursongs horen we ook groovy popmuziek, een kwiek jazzdeuntje en speelse blues. Keurig gedaan"
Sasha Vander Speeten, De Standaard (23.01.2010)

(...) "Opvallen doen de soulvolle stem en de songs die net een ietsje meer durven dan wat men van een doorsnee popsong verwacht. In de eerste single 'Delight' zit een onweerstaanbare swingende baslijn en een groovy orgeltje. 'Everyone Keeps Calling Your Name' lijkt uit een The Cardigans-songbook weggelopen en 'Pretty Things' is van een jazzlight-behandeling voorzien. Het zijn zulke, en andere, details die de muziek van Steppe de moeite waard maken."
(ow), RifRaf #218, p.28 (02.2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Steppe - Steppe (02.02.2010)
Steppe - Steppe (02.2010)