Cast in concrete

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Nona Mez
Label(s):Ten Digit Binary
Label code:2501066002
Releasedatum:17.11.2003
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Chance Events
2.All purpose girl
3.As for you
4.Roseanne
5.Her window
6.All or Nothing
7.Captured stills
8.Near at hand
9.Summary
10.The Comfort of Denial

Perscommentaren

Humo :
"De sobere nummers, met zelden mer dan piano, gitaar en een paar spaarzame tikken op de drums, zijn beïnvloed door les fleurs du mal die Nick Drake tijdens zijn korte leven geplant heeft. (...) Cast in Concrete is een geknipte troostbrenger tijdens barre winternachten."
(CV, Humo, 30-12-2003)

RifRaf :
"Bij deze is het een officieel feit : België, en Leuven in het bijzonder, heeft zijn eigen Tom McRae. We hopen, met deze cd in de kast, dat er donkere winterdagen op komst zijn."
(BL, RifRaf, 01-12-2003)

Knack :
"De tien emotioneel geladen liedjes zijn iets minder bar en kaal dan op het debuut, al is de gefluisterde ellende even beklemmend mooi. 'Captured Stills' is van een keelgrijpende schoonheid, en vangt als titel de teneur van de hele plaat."
(Eddy Hendrickx, Knack, 03-12-2003)

Oor :
"Vlaming Geert Maris bezingt opnieuw zonder concessies zijn verstilde wereld, waarin qua mentaliteit de geest van de op het boekje geciteerde Nick Drake rondwaart. Zijn zorgvuldig opgebouwde, vrijwel geheel solo gespeelde popsongs (...) zijn tegelijk intiem én catchy. (...) Maris houdt in zijn songs de onderhuidse spanning schijnbaar moeiteloos vast: hoewel elk volgend nummer muzikaal logisch lijkt voort te vloeien uit het vorige legt hij daarbinnen toch voldoende verschillende accenten om telkens een eigen sfeer te creëren. Drakes citaat over "stories with reason and rhyme" uit 'Saturday Sun' is thematisch voor de inhoud van Maris' impressionistische, maar hoorbaar gemeende teksten, waarin verlies en hoop naadloos in elkaar overgaan. Hij toont zich daarin een volbloed romanticus: koppig verlangend naar beter creëert hij zo een klein meesterwerk."
(Ruud Heijer, Oor, februari 2004)

De Morgen :
"Cast In Concrete ligt stilistisch in het verlengde van Maris' eerste cd, maar is een tikkeltje ruimer geïnstrumenteerd. Toch ligt de nadruk bij de sober vormgegeven liedjes nog altijd op gitaar, toetsen en drums, zodat hun intieme, ietwat weemoedige karakter behouden blijft. 'Her Window' en de smaakvolle single 'All Purpose Girl' zijn, net als de drie tracks waaraan zangeres Pascale Dereeper haar stem leent, fraaie miniatuurtjes die op koude winteravonden een warmtegolf door je huiskamer jagen."
(Dirk Steenhaut, De Morgen, 20-01-04)