Something to share

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Free Desmyter Quartet
Label(s):De Werf
Label code:W.E.R.F. 064
Releasedatum:09.2007
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz

Track-info

1.Doo the Bop - I saw an alien
2.Elegy
3.In memory
4.Indulgence
5.Even
6.Thrill
7.Ballad for one peaceful world
8.In memory

Perscommentaren

"Desmyter wachtte lang, maar maakte een doordachte opname, met sprekende composities en een verrassend transparante speelstijl."
De Standaard (09.10.2007)

"In een landschap dat sterk gekleurd wordt door de hype van de dag is pianist Free Desmyter een welkome afwisseling. Zijn kwartet tekende in augustus voor een van de hoogtepunten op Jazz in 't Park in Gent en laat met de cd Something to Share veel goeds hopen voor de toekomst.
Daar is één goede reden voor: Desmyter is met zijn eigen verhaal bezig, niet met het slinks kopiëren van relatieve successen uit het buitenland.
Eén: hij serveert composities die ruimte laten aan de uitvoerders, niet te gecompliceerd of doorwrocht en toch aantrekkelijk eigentijds. Twee: hij legt karakter in zijn spel, speelt niet op snelheid maar eerder op traagheid. Hij houdt van een gemikte aarzeling en een moment van suspense." (***)
De Morgen (30.10.2007)

"Something To Share est une excellente production à recommander avant tout aux amateurs d'un jazz ouvert et aventureux dont la part substantielle va à la création de pièces spontanées et au partage entre musiciens."
Dragon Jazz

"Free Desmyter a mis du temps avant de sortir son premier album en tant que leader. C’est que le pianiste est perfectionniste et aime laisser mûrir ses idées. Avec Something To Share, on le sent également désireux de faire sonner un groupe et de raconter des histoires avec lui plutôt que de mettre en avant ses incontestables talents de soliste."
Citizen Jazz

(...) "Free Desmyter is een pianist met een eigen sound, herkenbaar en origineel. Zijn composities zijn nooit gecompliceerd of revolutionair, maar toch eigentijds en vernieuwend. Er is ruimte voor collectieve improvisaties waarbij de aandacht voor een aantrekkelijke melodievoering nooit verslapt, en precies daardoor is Free Desmyter zo beluisterbaar. Met zijn kwartet zorgde hij recentelijk voor een erg te smaken cd: ‘Something to Share’"
Klara

"Free Desmyter è un musicista belga. La DeWerf è un'etichetta belga. Something to Share è però un album di impostazione americana."
ALL ABOUT JAZZ

(...) "Deze cd, waarop hij prima steun krijgt van Manolo Cabras op bas en Marek Patrman (drums), is een schot in de roos. Dat komt niet alleen omdat er schitterend samengewerkt wordt met John Ruocco op tenorsax en klarinet, maar vooral omdat Desmyter toch wel een eigen sound weet te creëren, een soort eigen en typische lay-out van zijn composities. Herkenbaar, origineel en helemaal niét cliché. Dit is een pianist met persoonlijkheid, die open oren heeft voor wat de andere muzikanten doen, en toch zijn eigen ding doordrijft, zonder al te opdringerig te worden. Het resultaat is een prachtige cd, evenwichtig, vernieuwend zonder al te revolutionair te zijn, héél beluisterbaar, en héél diepgaand de muziek uitspittend. Een aanrader!"
Stage Magazine

"Free Desmyter behoort tot het selecte kransje Belgische pianisten met potentie het ook internationaal te maken. Een van de belangrijkste troeven daarbij zijn de sterke composities die ruimtelijk en eigentijds zijn zonder gecompliceerd of doorwrocht te zijn."
Soundslikejazz

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Free Desmyter Quartet (04.2008)
Free Desmyter (12.2007)