Kleine blote liedjes

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Eva De Roovere & Gerry De Mol
Label(s):Culture Records
Label code:20142
Releasedatum:2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):kleinkunst
Taal:Nederlands

Track-info

1.Nooit of nooit
2.Op een hoopje
3.Lieve Jacoba
4.Fantastisch
5.Tomaat
6.Menuet
7.Halfweg op de trap
8.Dek me toe!
9.Vrolijk zingen
10.Iemand lief
11.Vuile laarzen
12.Pluisje
13.Digitaal vandaag
14.Ik kan ook niet slapen
15.Het krieken van de dag

Perscommentaren

De Standaard :
"'Kleine blote liedjes', is een intimistische ervaring, die onverwacht sterk beklijft. Kleine blote liedjes is uitzonderlijk, omdat de plaat de rijpe vrucht is van zeker vijftien jaar schaven en zoeken. Uniek is Kleine blote liedjes ook omdat De Mol meteen een hoog taalniveau bereikt. Zowel in zijn eigen teksten als in de vertalingen laat hij zien hoe een liedje direct en eenvoudig te begrijpen moet zijn, liefst beelden oproept, en universeel te interpreteren is."
(Peter Vantyghem, De Standaard, 28-01-2004)

Knack :
"Het is akoestisch en intiem, maar bezit ook scherpe kantjes. Halfweg Op De Trap is een prikkelende massage door Afrikaanse percussie. Omringd door sublieme eenvoud, is De Roovere in grootse doen."
(Peter Van Dyck, Knack, 28-01-2004)

Het Nieuwsblad :
"Eva De Roovere kent u wellicht van bij Kadril; zij kennen elkaar van bij Oblomow en Hamdallaye, een project met Senegalese muzikanten. Met Kleine blote liedjes maakten Eva De Roovere en Gerry De Mol een mooie, sobere, akoestische plaat vol kleine luisterliedjes. Naast eigen materiaal brengen ze ook covers van Loudon Wainwright III, Richard Thompson en Gillian Welch. Behendig omzeilen ze via verzorgde instrumentaties de klefheid die dit soort platen al eens durft hebben."
(HMP, Het Nieuwsblad, 12-02-2004)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Als een pluisje op het water (28.01.2004)