Macar

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Melike
Label(s):Long Distance
Label code:0530204
Releasedatum:01.05.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Wereldmuziek

Info

Melike is de groep van de Iraakse muzikant-componist Osama Abdulrasol en de Turkse zangeres Melike Tarhan. Met de cd 'Macar' presenteren ze samen met een aantal gastmuzikanten een muzikale ontmoeting tussen het oosten en het westen.

'Macar' is de naam van een jongen die in de oorlog moet vechten. Net op de dag dat zijn moeder een visoen krijgt over haar zoon, komen zijn vrienden terug, hij niet. Het is een verhaal over liefde en oorlog geplaatst in een muzikale suite.
Deze cd is opgedragen aan de kinderen die oorlogsslachtoffer werden in Irak en kwam tot stand in samenwerking met Vooruit en de Centrale te Gent.

Melike Tarhan: vocals
Osama Abdulrasol: kanun, oud, percussie en gitaar
Azzeddine Jazouli: percussie (Darbuka, Bendir, Davul...)
Bekir Gurbuz: saz
Wouter Vandenabeele: viool
Stefaan Smagghe: viool
Lode Vercampt: cello
Henk de Laat: contrabas, backing vocals

Track-info

1.Macar I
2.Emirdagi
3.Nazife hanim
4.Yarali ceylanim
5.Bülbülüm altin kafeste
6.Sen varsin
7.Iki keklik
8.Içimde bir kösede
9.Macar II

Perscommentaren

Mondomix:
"In this concept album, Melike’s delicate and sweetly perched voice brings alive some of the ancient troubadour traditions of Anatolia.(...)Mixing poetry by W.B.Yeats with a rich vein of traditional Turkish folk music, Melika weaves a spellbinding story of despair, hope and resilience. It is a simple tale, simply told. But the build-up - ably backed up by the qanun of Osama Abdulrasol and a plethora of talented guests – has the listener begging for more."
(Daniel Brown, Mondomix, augustus 2004)