Boys together out rageously

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mitsoobishy Jacson
Label(s):Heavenhotel
Label code:HH99019
Releasedatum:01.06.1999
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Lena love
2.Mitsoobishy Jacson
3.Insatiable
4.Let's go swinging
5.Violence (don't fail me now)
6.Compilation tape
7.Memory fast
8.Brink returns
9.Jesus cried
10.Dirty cowboy
11.Map to the stars
12.Love jacket
13.Foodchain of love
14.Mountain glider
15.Beer
E1.For your recycling heart
E2.My favourite crime

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
"It's all a lot of horseshit and no blue pearls" zingt Mitsoobishy Jacson op "Map To The Stars". Een bekwame samenvatting van deze cd, zullen sommigen die de Antwerpse scene geen warm hart toedragen beamen. Want alhoewel er enkel geïmporteerde Antwerpenaars op deze plaat meespelen (Peter Houben komt van de planeet Nemo, Mauro Pawlowski van Venus en Paskal Deweze van Werchter) is dit toch een typisch voorbeeld van iets wat als in Nederland als de "Antwerpse school" wordt omschreven. "Arty Farty", van de hak op de tak, vooral proberend niet té populair te worden, poppy & catchy maar toch tegendraads ... al deze kwaliteiten/gebreken zijn op "Boys Together Out Rageously" van Mitsoobishy Jacson (die naam en titel alleen al) zwaar van toepassing. Weet echter dat "Horseshit" hier in de apeland momenteel zowat de enige dioxine-vrije shit is die er te krijgen valt, en dat deze plaat vergeven is van de "Blue Pearls".
Deze gasten hebben het trucje een aanstekelijke song te schrijven immers geweldig goed beet. Net als op bijvoorbeeld "Profools" van geestesgenoot Daan lijken ze de catchy tunes uit de mouw te schudden tegen het tempo waarop Geert Hoste grappen verknoeit. Minstens de helft van de nummers op deze cd is wel het soort van potentiële radiohit waarvan je er donder op kan zeggen dat het er nooit een zal worden.
Uiterst geknipt voer voor muziekcritici ook, die zich een breuk lachen bij de ongegeneerde en ontwapenende manier waarop Mauro en co zichzelf belachelijk durven maken. Luister bijvoorbeeld eens naar "Mountain Glider" - waarin een waf-waf op een vette funk-bas overgaat in een rochelende rokershoest - of naar "Insatiable" - over een of andere "Lesbian 16 in a jacuzzi" of "Brink Returns", om maar de drie waanzinnigste tracks te noemen.
Luister echter beter niet naar songs "Beer", "Dirty Cowboy", "Foodchain of Love", opener "Lena Love" en de "bonustrack" "For your Recycling Heart", want deze songs draaien en reutelen helemaal nergens heen.
Er staat echter ook heel veel bloedmoois op, zoals het breekbare "Map to the stars", of de song "Mitsoobishy Jacson" - iets over weed, maar ook met de mooie regel "Buy a parachute the color of the sky, a running joke for you and I" - of "Violence (Don't Fail Me Now)" en "Jesus Cried" - Beatles aan de Dender - "Compilation Tape" - Lou Reed in een vrolijke bui - of naar "Memory Fast" - à la Mad Dog Loose. En weet u gewonnen.
Slotsom : Als het op dit soort plaatjes aankomt zijn wij redelijk "Insatiable". Lange Leve Mitsoobishy, en geef Jacson er ook ene.
(Dirk Houbrechts, Belgian Pop & Rock Archives)

"Ook op deze cd geeft MJ niet meteen de indruk dat ze per se de wereld willen veroveren. De cd doet sjofel aan en heeft een hoog we-doen-maar-wat-aan gehalte. ... MJ doet nauwelijk aan Metal Molly denken, nog minder aan Nemo en al helemaal niet aan Evil Superstars, maar so what. De groep brengt fraaie melodieën, die uitblinken in hun eenvoud. Een ode aan de popmuziek."
(BVD, Het Nieuwsblad, 29.05.1999)

"Mitsoobishy Jacson stapt zo te horen fluitend door de wereld, durft nog volop te dromen en grossiert in luchtige, frivole popsongs die blijk geven van een even ongecompliceerd als rooskleurig wereldbeeld. Nu eens moet je denken aan de kinderlijke naïviteit van een Jonathan Richman, dan weer aan de ambachtelijke huisvlijt van de Tall Dwarfs of de lijzigheid van Pavement. Hoe dan ook: doorgaans zijn Pawlowski en de zijnen ontwapenend grappig." (...) " superieure pop waarin eenvoud en fantasie zich tot elkaar verhouden als Kuifje tot Bobbie. Kennismaking verplicht."
Dirk Steenhaut, De Morgen, 21.05.1999, p.60