In stereo

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Clouseau
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:499 9962
Releasedatum:16.03.1999
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop, pop/populair
Taal:Nederlands

Track-info

1.Altijd meer en meer
2.Hoe lang nog
3.Heb ik ooit gezegd
4.Blijf bij mij
5.Ik, jij, hij of zij
6.Wat ik voor je voel
7.Eenzaam hart
8.Hoeveel is te veel
9.Iemand zoals jij
10.Niets meer
11.Zij kan me troosten
12.Voltooid verleden
13.Witte
14.Zo mooi

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
Op een frankske meer of minder moest er blijkbaar niet worden gekeken, daar bij EMI : een geheel uit levende mensen opgetrokken strijkersorkest en blazerssectie, gereputeerde songsmeden (Frank vander Linden, Jan Leyers, Yurek Onzia, Mark Vanhie, Piet van den Heuvel ...), dure studio's en topmuzikanten, een producer om U tegen te zeggen (wij hebben eerbied voor de grijze haren van Jean Blaute) ... kortom, de Wauters-broeders kregen voor "In Stereo" de Paris-Dakar behandeling : een topteam waarbij zij zich enkel om het stuur, gaspedaal en de perscontacten moesten bekommeren. Alhoewel dit team er op papier fraai uitziet en vanop een afstand stevig staat te blinken, blijft er na een nadere kennismaking echter weinig reden tot juichen over.
De songs zijn ondanks hun klasrijke auteurs immers van een redelijk amechtig niveau, het spel is ondanks de gereputeerde uitvoerders nogal zoutloos en de goeie ideëen die er wel zijn worden dan ook nog meestal verdronken in een zee van violen of bedolven onder blazers.
Wel klasse zijn "Hoe lang nog" (d'r zijn fans die vragen dat dit wordt uitgebracht als single ten bate van Kosovo), "Ik, Jij, Hij of Zij" (de enige song waar wat remmen worden losgelaten), "Hoeveel is te veel?" (zéér mooie melodie en de soberste song op de cd) en "Voltooid verleden" (breed uitwaaierend met een knappe slide-gitaar).
Het is - vind ik - dan ook tekenend voor "In Stereo" dat ze het luchthartige salsa-uitstapje richting Latijns-Amerika "Zo Mooi" eerst menen te moeten verantwoorden met volgend dialoogje : Koen : "Witte, ik vind dat we om onze CD te beëindigen, als uitsmijter eens iets totaal anders moeten doen. Allez, zo iets tofs, iets vrolijks, zonnig, ne salsa of zo." Kris : "We kunnen toch gene salsa doen". Koen "Natuurlijk kunnen we dat, we doen toch wat we willen". Kris "Ne salsa ?". Als je de luisteraars eerst 11 brokken mierzoet snoepgoed voorschotelt, kan het inderdaad zijn dat er iemand zou schrikken als er ook eens een pikante noot voorbijkomt. Demasiado Azucar!

In de pers :

- Peter Van Dyck in Weekend Knack, 10 april 1999 : "Het fletse Adrenaline krijgt een aangenaam vervolg met deze cd. De aanpak is aanzienlijk ritmischer en funky terwijl het geluid werd aangedikt met violen en blazers ... Braaf misschien, maar klassewerkt. ... De concurrentie kan terug naar af".
- Bart Steenhaut in De Morgen, 15 maart 1999 : "In Stereo is typisch een plaat waarvoor men ooit de term "lichte muziek" heeft bedacht. Deze tiende van de gebroeders Wauters is immers zo licht als helium, en even snel vervlogen. Er worden vast weer verkoopsrecords mee gebroken."

(Auteur: Dirk Houbrechts)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Zo licht als helium, en even snel vervlogen (15.03.1999)